Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Nowe kategorie produktów PepsiCo
Firma zapowiada zmiany i nowości w ofercie w związku z rosnącymi oczekiwaniami konsumentów w dziedzinie zdrowia i walorów dietetycznych żywności.

W związku z tym w 2010 r. zainwestuje ponad 20 min EUR w budowę centrum badawczego w Hamburgu, którego zadaniem będzie opracowywanie nowych receptur przekąsek. PepsiCo obniżyło już zawartość tłuszczów nasyconych m.in. w chipsach Lay's i Cheetos. Z wielu produktów usunęło też konserwanty, sztuczne barwniki i sztuczne aromaty. Także w segmencie napojów wprowadza nowości; wody smakowe bez dodatku cukru, z dodatkiem witamin.

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij