PFPŻ w prasieW ostatnim numerze miesięcznika „Bezpieczeństwo i Higiena Żywności” zamieszczona została bardzo obszerna relacja na temat zorganizowanego w czerwcu w Brukseli przez PFPŻ panelu dyskusyjnego pt. „Najważniejsze aspekty funkcjonowania przemysłu żywnościowego w Polsce i Unii Europejskiej”.Artykuł zawiera bardzo szczegółowe sprawozdanie z wydarzenia, które odbyło się w siedzibie Stałego Przedstawicielstwa Rzeczypospolitej Polskiej przy UE w Brukseli. Impreza zorganizowana została we współpracy z Przedstawicielstwem RP oraz posłem do Parlamentu Europejskiego - Czesławem Siekierskim.
Relacja z dyskusji merytorycznej, jaka miała miejsce w trakcie spotkania, zawiera opis każdego z trzech poruszonych tematów: - Negocjacje WTO, a rozwój przemysłu żywnościowego w Polsce. - Eksport do Rosji i innych państw trzecich. - Wdrażanie strategii WHO dot. diety, aktywności fizycznej i zdrowia w Polsce i Unii Europejskiej – rola przemysłu żywnościowego.
Artykuł ten został również opublikowany na stronach portalu www.zywnosc.com.pl – kliknij, aby zobaczyć artykuł
pełna lista aktualności
|