Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Słowacki wędzony ser owczy w unijnym rejestrze GTS
Jak informuje FAMMU/FAPA, w dn. 19 października 2010 r. w Dzienniku Urzędowym UE ukazało się rozporządzenie Komisji (UE) nr 930/2010 z dn. 18. października br. wpisujące do rejestru gwarantowanych tradycyjnych specjalności (GTS) nazwę "Ovčí salašnícky údený syr".

Specyficzny charakter produktu wynika z właściwości surowca, czyli surowego mleka owczego produkowanego na terenach górskich, jego tradycyjnego przetwarzania w bacówce oraz wędzenia.

Słowacki ser dołączył teraz do grupy 30 innych produktów, którym wcześniej nadano ten status. Rozporządzenie wchodzi w życie 20 dnia po jego opublikowaniu.

Źródło: FAMMU/FAPA

 


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij