Aktualności
Trendy, oczekiwania społeczne, wymogi prawne – jak wykorzystać szansę na rozwój? Przyszłość branży żywności wysokiej jakości – pomiędzy optymalizacją a innowacją
10 listopada br. odbył się webinar, na którym przedstawiono wyniki II edycji badań Branżowego Bilansu Kapitału Ludzkiego sektora spożywczego przeprowadzonych przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości we współpracy z Sektorową Radą ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości. Była to też okazja do dyskusji na temat przyszłości branży.
W ostatni piątek przedstawiciele Rady:
- dr inż. Andrzej Gantner, przewodniczący
- dr Jacek Czarnecki, członek
- dr inż. Marta Tomaszewska Pielacha, członek
Spotkanie organizowanego było w cyklu #Spotkania branżowe, czyli wydarzeń skierowanych do przedsiębiorców, pracowników, organizacji przedsiębiorców, przedstawicieli instytucji edukacyjnych (szkół, uczelni, firm szkoleniowych), instytucji rynku pracy, administracji publicznej oraz ekspertów i analityków związanych z sektorem handlu.
Nagranie webinaru wraz z raportem "Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego II - branża żywności wysokiej jakości - Raport z II edycji badań" dostępne są na stronie PARP >>
W raporcie m.in. o:
➡ Przyszłości branży
➡ Zatrudnieniu w branży
➡ Ocenie, rozwoju i motywowania pracowników
➡ Współpracy biznesu i sektora edukacji
➡ Bilansie kompetencji
➡ Rekomendacjach,
polecamy lekturę publikacji (także skrótowego wydania w formie broszury)!
Nagranie webinaru wraz z raportem "Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego II - branża żywności wysokiej jakości - Raport z II edycji badań" dostępne są na stronie PARP >>
W raporcie m.in. o:
➡ Przyszłości branży
➡ Zatrudnieniu w branży
➡ Ocenie, rozwoju i motywowania pracowników
➡ Współpracy biznesu i sektora edukacji
➡ Bilansie kompetencji
➡ Rekomendacjach,
polecamy lekturę publikacji (także skrótowego wydania w formie broszury)!
Projekt
Sektorowa Rada ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości stanowi forum wymiany informacji o potrzebach i wymaganiach dotyczących zarówno kwalifikacji, jak i kompetencji pracowników wszystkich szczebli produkcji w Sektorze, z uwzględnieniem pracodawców, przedstawicieli edukacji formalnej i nieformalnej oraz rynku pracy.
Celem działania Rady jest zwiększenie wiedzy o potrzebach kwalifikacyjno-zawodowych w Sektorze.