Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > Działania > Publikacje > Polski przemysł żywnościowy w UE

Seminaria i Konferencje
Aktualności
Współpraca krajowa
Współpraca międzynarodowa
Publikacje
Polski przemysł żywnościowy w UE - 2004

Opracowanie niniejszej publikacji możliwe było przede wszystkim dzięki wieloletniej współpracy PFPŻ z zespołem Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej kierowanym przez prof. dr hab. Romana Urbana, najwybitniejszego krajowego autorytetu w dziedzinie badania przemian ekonomicznych gospodarki żywnościowej.

 

Raport zawiera także wiele danych udostępnionych przez Konfederację Przemysłu Żywności i Napojów UE (CIAA), których wykorzystanie możliwe jest dzięki członkostwu PFPŻ w tej organizacji.

 

W minionych latach Polska Federacja Producentów Żywności opublikowała kilka edycji szczegółowego raportu ekonomicznego, który stał się podstawowym źródłem informacji dla analityków i kadry kierowniczej przemysłu, polityków, naukowców, studentów i dziennikarzy. Zgodnie z życzeniem naszych czytelników, na potrzeby niniejszego wydawnictwa, wybraliśmy z poprzednich raportów najistotniejsze obszary i uzupełniliśmy je o sektorowe i branżowe dane z państw członkowskich UE. Całość w bardzo zwięzłej formie nakreśla obraz polskiego przetwórstwa żywnościowego w roku naszej akcesji do Unii Europejskiej.

 

Publikacja ukazała się równocześnie w wersji polskiej i angielskiej.

    Członkowie PFPŻ ZP

    Dołącz do nas!
    Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
    Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
    Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
    zamknij