Aktualności
III Newsletter informacyjny
III edycja biuletynu informacyjnego zawiera wiadomości dotyczące działalności Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości, tj. artykuły pt.:
- III posiedzenie członków Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości
- Rekomendacje SRK ws. zapotrzebowania na kompetencje i kwalifikacje w sektorze żywności wysokiej jakości
- Dalszy spadek nastrojów w polskiej branży przetwórczej
- COVID-19 i bezpieczeństwa żywności – wytyczne dla przedsiębiorstw sektora spożywczego.
- Raport "Rynek pracy, edukacja, kompetencje - sierpień 2020".
Projekt
Sektorowa Rada ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości stanowi forum wymiany informacji o potrzebach i wymaganiach dotyczących zarówno kwalifikacji, jak i kompetencji pracowników wszystkich szczebli produkcji w Sektorze, z uwzględnieniem pracodawców, przedstawicieli edukacji formalnej i nieformalnej oraz rynku pracy.
Celem działania Rady jest zwiększenie wiedzy o potrzebach kwalifikacyjno-zawodowych w Sektorze.