Aktualności
Materiał edukacyjno-informacyjny dla instytucji rynku pracy
Sektorowa Rada ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości opracowała „Materiał edukacyjno-informacyjny dla instytucji rynku pracy”.
Broszura wskazuje potrzeby kadrowe rynku produkcji spożywczej ze wskazaniem kluczowych kompetencji i kwalifikacji oczekiwanych przez pracodawców sektora.
Dokument składa się z następujących sekcji:
- Historia i znaczenie produkcji żywności w Polsce
- Polski przemysł żywności wysokiej jakości – stan i wizja
- Potrzeby kadrowe przemysłu żywności wysokiej jakości – zawody oraz kompetencje i kwalifikacje poszukiwane w przedsiębiorstwach przemysłu żywności wysokiej jakości
- Podsumowanie.
Materiał ten zostanie rozesłany do instytucji edukacyjnych, PUP-ów, agencji zatrudnienia oraz pozostałych instytucji rynku pracy.
Działanie zostało przeprowadzone w ramach zadania 6. Przekazywanie informacji nt. zapotrzebowania na kompetencje do instytucji edukacyjnych, instytucji rynku pracy, w tym agencji zatrudnienia oraz powiatowych urzędów pracy, co w efekcie powinno wpłynąć na wzrost skuteczności działań z zakresu pośrednictwa pracy i poradnictwa zawodowego.
Broszura dostępna jest na stronie: http://rada-zywnosc.pfpz.pl/publikacjeraporty-17091, zapraszamy do lektury.