Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Szkolenie: FDA-FSMA „Kontrole Prewencyjne w Bezpieczeństwie Żywności” (FSPCA Preventive Controls For Human Food), 31.05-02.06.2017 r. , Warszawa
Skorzystaj z ostatniej szansy udziału w szkoleniu dla PCQI prowadzonym w języku polskim i uznawanym przez FDA.

Bez tytułu

                                      FDA

Eksportujesz żywność lub produkty spożywcze do USA?

Jesteś przygotowany na nowe wymogi FDA w ramach ustawy o bezpieczeństwie żywności FSMA?


Skorzystaj z ostatniej szansy udziału w szkoleniu dla PCQI prowadzonym w języku polskim i uznawanym przez FDA.

  • Zdobądź kwalifikacje upoważniające do pełnienia funkcji PCQI
  • Dowiedz się jak stworzyć Plan Bezpieczeństwa Żywności zgodny z  wymaganiami FDA-FSMA
  • Poznaj przepisy FSMA istotne dla eksporterów żywności do USA
  • Poszerz swoją znajomość terminologii  używanej  przez FDA
  • Uzyskaj oficjalny Certyfikat FSPCA -PCQI: „Preventive Controls for Human Food”, uznawany przez FDA.


ProFOOD Consulting LLC. zaprasza na szkolenie otwarte skierowane do przedstawicieli branży spożywczej eksportujących żywność do Stanów Zjednoczonych a także osób zaangażowanych we wdrażanie i monitorowanie planów bezpieczeństwa żywności zamierzających zdobyć kwalifikacje do pełnienia funkcji PCQI (Preventive Controls Qualified Individual).

 

W związku z bardzo dużym zainteresowaniem polskich przedsiębiorców tematem FSMA i chęcią poznania nowych wymagań stawianych eksporterom żywności  do Stanów Zjednoczonych, mamy Państwu do zaoferowania  jedyne szkolenie uznawane przez FDA, prowadzone w języku polskim. Kurs ten spełnia wymagania szkoleniowe FDA dla PCQI zawarte w amerykańskiej reformie prawa dotyczącego bezpieczeństwa żywności (FSMA).


Każdy zakład produkcyjny, który podlega obowiązkowi rejestracji w amerykańskim urzędzie ds. Żywności i leków (FDA) musi mieć wykwalifikowaną osobę odpowiedzialną za kontrole prewencyjne żywności. Zalecane jest, aby co najmniej jedna osoba, zamierzająca pełnić funkcję PCQI uzyskała przeszkolenie w zakresie nowych regulacji FSMA.  Ponadto rekomendowane jest aby właściciele i osoby odpowiedzialne za eksport żywności do Stanów Zjednoczonych uczestniczyli w szkoleniu FSPCA w celu zdobycia wiedzy dotyczącej nowych rygorystycznych wymagań FSMA dla łańcucha dostaw.


Eksporterzy żywności do USA podlegają przepisom FSMA w takim samym stopniu jak zakłady krajowe w Stanach Zjednoczonych.       

       

W przypadku gdy  producent nie zastosuje się do  nowych przepisów o bezpieczenśtwie żywności, FDA może odmówić mu prawa eksportu do USA.


Głównym celem szkolenia jest zapoznanie z nowymi restrykcyjnymi przepisami FDA- FSMA i ich znaczeniem dla eksporterów żywności na rynek amerykański.


Szkolenie FSPCA-FDA „Kontrole Prewencyjne w bezpieczeństwie żywności” (ang. Preventive Controls for Human Food) zostało opracowane przez FSPCA we współpracy z FDA i przygotowuje do pełnienia funkcji PCQI (ang. Preventive Controls Qualified Individual) określonych w ustawie o  Modernizacji Bezpieczeństwa Żywności (FSMA).

 

Zgłoszenia na szkolenie można dokonać najpóźniej do dnia 15 Maja 2017  na naszej stronie internetowej: www.profoodconsulting.com


W celu uzyskania dodatkowych  informacji odnośnie szkolenia prosimy o kontakt mailowy pod adresem: info@profoodconsulting.com


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij