Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Nowa dyrektor generalna EFSA obejmuje stanowisko
Od początku lipca 2006 stanowisko dyrektora generalnego Europejskiego Urzędu do Spraw Bezpieczeństwa Żywności sprawuje Catherine Geslain-Lanéelle. Podczas 5-letniej kadencji nowa dyrektor ma skupić się na rekomendacjach przyjętych ostatnio przez zarząd EFSA.

Rekomendacje zarządu EFSA dotyczą pięciu priorytetowych obszarów:
- Rozwijanie lepszej komunikacji i kooperacji z państwami członkowskimi;
- Wzmacnianie powiązań z partnerami instytucjonalnymi na poziomie UE, organizacjami międzynarodowymi i innymi partnerami kluczowych dyskusji;
- Wzmocnienie organizacyjne EFSA;
- Zwiększenie wpływu i skuteczności komunikacyjnej Urzędu;
- Wypracowanie roli EFSA w zakresie żywienia;
- Opracowanie średnio- i długoterminowej wizji działalności urzędu.

Pani Geslain-Lanéelle od samego początku była zaangażowana w tworzenie EFSA. Jako dyrektor generalna ds. żywności francuskiego Ministerstwa Rolnictwa, wspóluczestniczyła w tworzeniu przepisów dotyczących finansowania Urzędu. Od 2002 roku pełniła funkcję jednego z 2 wiceprzewodniczących zarządu EFSA. Uczestniczyła w tworzeniu poszczególnych organów EFSA, definiowaniu zasad działalności Urzędu i opracowywaniu strategii w zakresie komunikacji ryzyka.

>>> zapoznaj się z bliższą informacją na temat Catherine Geslain-Lanéelle

 

 


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij