Sprzedaż żywności na bazarach i targowiskach (i sklepach) - komunikat GIS

Zalecenia GIS w zakresie działań zapobiegających zagrożeniu epidemiologicznemu COVID- 19 na bazarach, targowiskach, na których sprzedawana jest żywność.

Zalecenia dotyczą zarówno większych sklepów, sklepików jak również straganów z produktami spożywczymi, które znajdują się na bazarach – obszarach zadaszonych i na wolnym powietrzu.

GIS podkreśla, że osoby wykazujące wszelkie objawy chorobowe nie mogą pracować przy obrocie/produkcji żywności.

Na dole strony z powyższymi zaleceniami GIS znalazły się linki do dodatkowych informacji dotyczących postępowania, w tym do wytycznych PFPŻ ZP dla producentów żywności.


https://gis.gov.pl/aktualnosci/targowiska-bazary-na-ktorych-sprzedawana-jest-zywnosc-zalecane-dzialania-zapobiegajace-zagrozeniu-epidemiologicznemu-covid-19-koronawirus/


s21