Opakowania wielokrotnego użytku: Zbadaj, jak opakowania wielokrotnego użytku mogą pomóc Twojej firmie w redukcji odpadów i wpływie na środowisko
Charakterystyczne cechy opakowań wielokrotnego użytku odróżniają je od alternatywnych opakowań jednorazowego użytku, oferując szeroki wachlarz korzyści. Korzyści te obejmują zmniejszenie wytwarzania odpadów, ochronę zasobów naturalnych, oszczędność kosztów i zwiększoną wydajność w łańcuchu dostaw.
Polecamy artykuł "Opakowania wielokrotnego użytku stosowane w produkcji żywności", który dla czytelników "Food-Lex" przygotowała Marzena Pawlicka-Cegiełko, kierownik Pracowni Oceny Materiałów i Wyrobów do Kontaktu z Żywnością w Zakładzie Bezpieczeństwa Żywności Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy w Warszawie.
Dzięki lekturze artykułu szczegółowo poznasz przykłady opakowań wielkokrotnego użytku oraz przepisy prawne i wyniki badań z tego zakresu.
Kwartalnik "Food-Lex" nr 1/2024:
https://www.food-lex.pl/kwartalnik-food-lex-15435