Nieuczciwe wykorzystywanie przewagi kontraktowej na rynku rolno-spożywczym
Wraz z Polską Federacją Producentów Żywności Związkiem Pracodawców oraz partnerem merytorycznym wydarzenia - KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński - zapraszamy do udziału w konferencji on-line "Nieuczciwe wykorzystywanie przewagi kontraktowej na rynku rolno-spożywczym. Aktualne wyzwania".
Program:
- Nowa ustawa o przeciwdziałaniu nieuczciwemu wykorzystywaniu przewagi kontraktowej – podsumowanie najważniejszych zmian
- dr Magdalena Knapp - Katedra Prawa Własności Intelektualnej, Praw Gospodarczego Publicznego i Prawa Pracy, Wydział Prawa Uniwersytetu w Białymstoku
- Umowy na dostarczanie produktów rolnych
- Monika Koźlakiewicz - Zastępca Dyrektora Departament Interwencji Rynkowych w KOWR
- Bożena Kotwas – Kierownik Wydziału Regulacji Rynków, Departament Interwencji Rynkowych w KOWR
- Zakaz porozumień ograniczających konkurencję i odstępstwa od tego zakazu w sektorze rolno-spożywczym
- Marcin Kolasiński | radca prawny| wspólnik | KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński
- Nadużywanie przewagi kontraktowej w Dyrektywie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2019/633
- Julia Laskowska, Rafał Stronk | KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński
- Ceny i rabaty a nadużycie przewagi kontraktowej
- dr Marta Urbańska-Arendt | adwokat | KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla przedstawicieli firm produkcyjnych i handlowych, osób odpowiedzialnych za rozwój firmy!
Informacja na temat konferencji kliknij tutaj>>>
Formularz rejestracyjny kliknij tutaj>>>