Zapewnienie jakości
-
Zafałszowanie żywności jako kwalifikowana postać niezgodności regulacyjnej produktu w orzecznictwie sądów administracyjnych - Joanna Krakowiak, Natalia Nieróbca -Kancelaria Wardyński i Wspólnicy (2/2024)
System certyfkacji GLOBALG.A.P - Aleksandra Jeleń – SGS Polska Sp. z o.o. (1/2024)
Zafałszowanie żywności – aktualne trendy - Michał Tracz, Justyna Nowak, Marcelina Izydorczyk - KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński (4/2023)
Nowe wytyczne unijne w sprawie nieuczciwych praktyk rynkowych. Podwójna jakość produktów - Dorota Malgin – Kancelaria Radcy Prawnego Dorota Malgin (1/2022)
Nowe regulacje prawne w zakresie ochrony konsumentów. Podwójna jakość produktów - Dorota Malgin – Kancelaria Radcy Prawnego Dorota Malgin (4/2021)
Podwójna jakość produktów – prace legislacyjne - Aleksandra Kunkiel-Kryńska - kancelaria Wierzbowski Eversheds Sutherland (3/2019)
- Dostosowanie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności do zmian w prawie żywnościowym - Joanna Mazurkiewicz - BSI Group Polska Sp. z o.o. (1/2019)
- Zarządzanie
alergenami w zakładzie produkcyjnym - Małgorzata Krzepkowska - J.S. Hamilton Poland S.A. (3/2018)
- Magazynowanie
i eksponowanie napojów, soków i wód – wspólna odpowiedzialność łańcucha
dostaw produktów spożywczych - Małgorzata Myszka-Mikłusiak - Żywiec Zdrój S.A. (3/2015)
- Zmiany w przepisach o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych - Beata Majchrzak - Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (1/2015)
- Jakość polskiej żywności i działania Inspekcji Jakości Handlowej
Artykułów Rolno-Spożywczych - rozmowa z
prof. Stanisławem Kowalczykiem – Głównym Inspektorem Jakości Handlowej
Artykułów Rolno-Spożywczych (2/2014)
- Odbudowa zaufania do żywności. Prace Punktu Kontaktowego
ds. Oszustw Żywnościowych - prof. Stanisław Kowalczyk - Główny Inspektor
Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, Dorota Bocheńska, Jowita Prokop
- Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (3/2014)
- Wybrane wymagania
IFS Food i BRC Food w kontekście aktualnych wymagań przepisów prawa
żywnościowego - Julia
Konstanty-Szewczak - TÜV Rheinland Polska (4/2014)
- Certyfikacja
systemu zarządzania? Ale w jakim celu? - Włodzimierz Biel, Artur
Wawrzynowski, Dominik Lisiewski - Det Norske Veritas Business Assurance Poland
Sp. z o.o. (1/2013)
- Wypowiedź
Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Stanisława Kalemby o bezpieczeństwie i jakości
polskiej żywności (2/2013)
- Wykrywanie
zafałszowań żywności - Hanna Wachowska - Laboratorium J.S. Hamilton Poland S.A.
(4/2013)
- Odpowiedzialność za wprowadzenie do obrotu zafałszowanego artykułu
rolno-spożywczego w świetle wyroku WSA z 17 października 2011 r. VI SA/Wa
1371/11 - Wojciech
Olszewski – Kancelaria Salans (1/2012)