Wzbogacanie żywności
- Ocena suplementów diety. Poziomy maksymalne witamin i składników mineralnych oraz inne składniki – Katarzyna Stoś - Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH - Państwowy Instytut Badawczy (3/2024)
- Suplementy diety – procedura wprowadzania do obrotu w Polsce. Prawo i praktyka - Izabela Tańska – IGI FOOD LAW (3/2024)
- Suplementy diety – kierunek regulacji prawnych - Alicja Michałowska Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego | FoodLaw (4/2023)
- Wyjaśnienie Głównego Inspektora Sanitarnego dotyczące procedury powiadomienia o produktach wprowadzanych do obrotu po raz pierwszy (1/2017)
- Produkty
spożywcze wzbogacane - Eliza Konecka-Matyjek
- Główny Inspektorat
Sanitarny
(4/2016)
- Dodawanie witamin i składników mineralnych do żywności – wymagania wynikające z przepisów wspólnotowych i krajowych - Barbara Ratkovska (3/2013)