Konferencja "Wyzwania prawne związane z produkcją żywności"

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji on-line pt.: „Wyzwania prawne związane z produkcją żywności”, która odbędzie się w dniach 16-17 listopada 2022 r. na platformie Zoom.

Program:


I dzień 16/11/2022 w godz. 10.00-13.30

  • Plant food – szansa czy wyzwanie dla przemysłu spożywczego?
  • Romualda Dolińska, Silliker Polska Sp. z o. o.
  • Aparatura wspierająca produkcję i analizę żywności
  • Piotr Kęsicki, A.G.A. Analytical Sp. z o. o. Sp. k.
  • Zasada swobodnego przepływu towarów na rynku Unii Europejskiej – czy ma zastosowanie w przypadku żywności?
  • Joanna Krakowiak, Wardyński i Wspólnicy sp.k.
  • Omówienie stanowisk Stałego Komitetu UE w sprawie klasyfikacji dodatków do żywności
  • Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy

 

II dzień 17/11/2022 w godz. 10.00-13.15

  • Kontrola opakowań żywności – obowiązki przedsiębiorców w zakresie dysponowania dokumentami potwierdzającymi zgodność z przepisami UE
  • Marzena Pawlicka – Cegiełko, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
  • Błonnik pokarmowy - kilka słów o metodach analitycznych]
  • Ewelina Ciunel, GBA POLSKA Sp. z o.o.
  • Prace legislacyjne dotyczące zanieczyszczeń żywności i rewizji rozporządzenia nr 1881/2006
  • Andrzej Starski, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.


Informacja na temat konferencji kliknij tutaj

Formularz rejestracyjny kliknij tutaj


Partnerzy konferencji

 A.G.A. Analytical Sp. z o. o.          GBA POLSKA Sp. z o.o.



Zapraszamy do udziału w konferencji!