Konferencja "Wyzwania prawne związane z produkcją żywności"
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji on-line pt.: „Wyzwania prawne związane z produkcją żywności”, która odbędzie się w dniach 16-17 listopada 2022 r. na platformie Zoom.
Program:
I dzień 16/11/2022 w godz. 10.00-13.30
- Plant food – szansa czy wyzwanie dla przemysłu spożywczego?
- Romualda Dolińska, Silliker Polska Sp. z o. o.
- Aparatura wspierająca produkcję i analizę żywności
- Piotr Kęsicki, A.G.A. Analytical Sp. z o. o. Sp. k.
- Zasada swobodnego przepływu towarów na rynku Unii Europejskiej – czy ma zastosowanie w przypadku żywności?
- Joanna Krakowiak, Wardyński i Wspólnicy sp.k.
- Omówienie stanowisk Stałego Komitetu UE w sprawie klasyfikacji dodatków do żywności
- Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
II dzień 17/11/2022 w godz. 10.00-13.15
- Kontrola opakowań żywności – obowiązki przedsiębiorców w zakresie dysponowania dokumentami potwierdzającymi zgodność z przepisami UE
- Marzena Pawlicka – Cegiełko, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
- Błonnik pokarmowy - kilka słów o metodach analitycznych]
- Ewelina Ciunel, GBA POLSKA Sp. z o.o.
- Prace legislacyjne dotyczące zanieczyszczeń żywności i rewizji rozporządzenia nr 1881/2006
- Andrzej Starski, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.
Informacja na temat konferencji kliknij tutaj
Formularz rejestracyjny kliknij tutaj
Partnerzy konferencji
A.G.A. Analytical Sp. z o. o. GBA POLSKA Sp. z o.o.
Zapraszamy do udziału w konferencji!