Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Wybrane aspekty dobrowolnego oznakowania krajem pochodzenia: „składnik podstawowy” a woda
Rozporządzenie 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności w artykule 26 ust. 3 odnosi się do oznakowania krajem lub miejscem pochodzenia.

Zapisy tego artykułu zostały doprecyzowane w rozporządzeniu wykonawczym Komisji nr 2018/775 ustanawiającym zasady stosowania art. 26 ust. 3 rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w odniesieniu do reguł dotyczących wskazywania kraju lub miejsca pochodzenia podstawowego składnika środka spożywczego, które weszło w życie 1 kwietnia 2020 roku.

Więcej w numerze kwartalnika „Food-Lex” 2/2021, dostęp dla prenumeratorów>>  


food-lex_022021_okladka

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij