Serdecznie witamy na stronie Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców poświęconej substancjom dodatkowym do żywności.
Strona ta ma na celu podniesienie wiedzy i usystematyzowanie wiadomości na temat tych istotnych składników żywności. Powstała we współpracy z ekspertami wiodących ośrodków naukowych.
Zamiarem autorów jest dotarcie do szerokiej grupy adresatów. Stąd na naszej stronie umieszczamy zarówno podstawowe wiadomości o charakterze popularno-naukowym, jak i wyczerpujące zasoby wiedzy m.in. w zakresie prawa żywnościowego. Chcemy w ten sposób zrealizować potrzeby zarówno przedstawicieli przemysłu żywnościowego, jak i konsumentów, dziennikarzy czy studentów poszukujących kompendium wiedzy z zakresu dodatków do żywności.
W trakcie korzystania ze strony zapraszamy do używania słowniczka, w którym znajdziecie Państwo wyjaśnienia wielu pojęć istotnych ze względu na zrozumienie treści serwisu.
|