Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Wytyczne dotyczące elastyczności brzmienia oświadczeń żywieniowych na temat cukrów
Polska Federacja Producentów Żywności opracowała wytyczne określające zasady stosowania elastycznego brzmienia dozwolonych oświadczeń żywieniowych odnoszących się do zawartości cukrów w produktach spożywczych.

Wytyczne zostały zweryfikowane i pozytywnie zaopiniowane przez Głównego Inspektora Sanitarnego. W numerze 2/2017 kwartalnika „Food-Lex” została opublikowana treść tego dokumentu.

Więcej w najnowszym numerze kwartalnika Food-Lex, zapraszamy do prenumeraty!


okladka_02_2017



Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij