Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Warsztaty: Oznaczanie białka metodą Kjeldahla
Serdecznie zapraszamy do udziału w warsztatach „Oznaczanie białka metodą Kjeldahla” organizowanych przez firmę Donserv, dystrybutora BUCHI.

Miejsce i termin warsztatów: Warszawa, 09.06.-10.06 2016 początek godzina 10:00


Tematyka:
  • Teoretyczne wprowadzenie do metody Kjeldahla;
  • Przygotowanie próbek oraz dobór odczynników do oznaczeń;
  • Oznaczenia zawartości azotu/białka w próbkach (praca w laboratorium);
  • Podstawy teoretyczne analizy błędów, sposoby szacowania niepewności pomiaru, statystyczne porównanie metod pomiarowych;
  • Interpretacja i porównanie wyników;
  • Omówienie sposobu kwalifikacji i walidacji aparatu;
  • Omówienie najczęściej popełnianych błędach w analizie;

Uczestnikom zapewniane są materiały szkoleniowe, aparatura i odczynniki do zajęć praktycznych oraz wyżywienie (kawa, herbata, 2 obiady i 1 kolacja). Jako atrakcja (przy sprzyjającej pogodzie) wycieczka z przewodnikiem po Starówce Warszawskiej.
Ilość uczestników jest ograniczona. Każdy z uczestników otrzyma certyfikat z uczestnictwa w warsztatach.
 
 
Prowadzący warsztaty:
  1. Prof. dr hab. inż. Edmund Kaca
  2. Magdalena Zarodkiewicz
  3. Sebastian Gnacy
  4. Tomasz Karpeta


W celu zapisania się na warsztaty prosimy o bezpośredni kontakt z firmą Donserv pod numerem telefonu 22 863 19 30.


http://www.buchi.com/pl-pl/content/warsztaty-oznaczanie-bia%C5%82ka-metod%C4%85-kjeldahla 


Zainteresowanych uzyskaniem hasła uprawniającego do otrzymania zniżki prosimy o kontakt z biurem PFPŻ ZP. 


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij