Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Akademia PFPŻ ZP: Jakość i bezpieczeństwo żywności, 08-09.06.2016 r.
Polska Federacja Producentów Żywności zaprasza do udziału w Akademii "Jakość i bezpieczeństwo żywności", która odbędzie się w dniach 8-9 czerwca 2016 r. w Józefowie koło Warszawy.

W programie m.in.:

  • Barwniki w żywności w świetle obowiązujących przepisów
  • Nowe wymagania dotyczące bezpieczeństwa zdrowotnego opakowań z tworzyw sztucznych  - badania migracji, wymagania dla tworzyw z recyklingu
  • Aktualny stan prawny rozporządzeń wykonawczych do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 609/2013 w sprawie żywności przeznaczonej dla niemowląt i małych dzieci
  • Straty składników odżywczych a deklaracja na opakowaniach środków spożywczych w świetle wymagań prawnych
  • Produkty spożywcze wzbogacane 


Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych - pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.

 

Więcej informacji oraz ramowy program seminarium znajduje się tutaj


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij