Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Dowody w procesie cywilnym – podstawowe zasady, zagadnienia praktyczne
W toku prowadzonej działalności gospodarczej, szczególnie na duża skalę, pojawić się mogą problemy prawne, a zwłaszcza spory sądowe.

Tak bywa też w przypadku działalności związanej z wytwarzaniem żywności, szczególnie wtedy, gdy występuje liczna grupa konsumentów. Jeżeli nie dojdzie do porozumienia w wyniku rozmów/mediacji, jedna ze stron sporu, dochodząc swoich praw, może zdecydować się na wystąpienie z pozwem do sądu. W takiej sytuacji zarówno powód jak i pozwany muszą się podporządkować określonym, zazwyczaj dość sztywnym, regułom procedury cywilnej. Warto w związku z tym przyjrzeć się, przynajmniej pokrótce, kilku głównym zasadom obowiązującym w postępowaniu przed sądem, odnoszącym się do sposobu wykazywania prawdziwości twierdzeń i zastanowić się, jakiego rodzaju dowody mogą być w takim postępowaniu najbardziej użyteczne.


Więcej informacji w nr 4, listopad 2013 r. kwartalnika Food-Lex.



Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij